Rock Concert Genemuiden | Rock Evening

Zaterdag 9 maart 2019 Genemuiden

Rock Evening Klik hier voor ticketverkoop Ticketverkoop

Nieuws

Belgische rock hoofdact Rockevening

Op zaterdag 10 maart vindt de 11 editie van de Rock evening plaats.  “Veel festivals, Pinkpop, Werchter, Zwarte Cross, Dauwpop en Lowlands maken rond deze tijd hun eerste headliners bekend. Dan kan de Rock Evening niet achterblijven. Ver voordat je je tentje gaat opzetten bij bovengenoemde festivals kun je in de Overtoom  alvast in de stemming komen”, aldus de organisatie.

Het jaarlijkse muziekfestijn in de Overtoom heeft voor de elfde editie LoudFire naar Genemuiden gehaald. LoudFire is een Belgisch/Nederlandse  band de gespecialiseerd is in de classic rock uit de jaren 80 en 90 . “Na het “geweld” en het succesvolle optreden van Koyle vorig jaar, op de jublleumeditie, keren we terug naar de de roots van de classic rock met LoudFire. Helemaal onbekend zijn de leden van LoudFire niet in Genemuiden. Zanger Stan Verbraak was in de eerste jaren de frontman van The Nightmare.  Bij de eerste edities van de Rock Evening speelde hij met deze band in de Overtoom. Dio, Deep Purple en Whitesnake komen zeker langs.”

Het voorprogramma is inmiddels ook rond. Dit wordt verzorgd door 12×12. Geen onbekenden in de regio. Weliswaar is de band  “gestopt”, maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan.  Incidenteel wil men nog wel eens een “gig” doen.  Zij maken dus ook onderdeel uit van deze 11e editie, en ze hebben er zin in. Wordt misschien nu al een “legendarische” avond.  Meer nieuws over aanvangstijd en kaartverkoop volgt.  Informatie kan men ook vinden op www.rockevening.nl of op de site van de Overtoom

Bron

Muziekfestijn met LoudFire en 12×12

Elfde editie ‘Rock Evening’ op 10 maart 2018

Op zaterdag 10 maart 2018 vindt de elfde editie van de Rock Evening plaats. De organisatie van het jaarlijkse muziekfestijn, in d’Overtoom te Genemuiden, haalt de Belgisch/Nederlandse live band ‘LoudFire’ naar de Tapijtstad. LoudFire staat bekend om zijn rock classics, uit de jaren ’80/’90. 

Helemaal onbekend zijn de leden van LoudFire niet met Genemuiden. Zanger Stan Verbraak was in de eerste jaren de frontman van The Nightmare. Bij de eerste edities van de Rock Evening speelde hij met deze band in d’Overtoom.

In het voorprogramma staat 12×12. “Weliswaar is deze regionale live band ‘gestopt’, maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Aanvangstijd en voorverkoop van de entreekaarten zijn nog niet bekend”, zegt Eddy Beens namens Stichting Rock Evening Genemuiden. (www.rockevening.nl).

Bron

 

 

Rock Evening ‘rockt’ voor goede doel

Op 10 maart vindt de 11e editie van de Rock Evening plaats in de Overtoom. Het belooft op voorhand al een spectaculaire avond te worden.  De bands die geprogrammeerd staan zijn eigenlijk al een garantie voor succes. Het voorprogramma wordt verzorgd door 12×12. Na een aantal zeer succesvolle jaren in het “circuit” besloot men begin 2016 te stoppen.  Soms kriebelt het muzikale hart van Henry, Jerry en Jan Willem echter en wil men nog wel eens voor een “gig” het podium opgaan. De opwarming voor de hoofdact past wat dat betreft perfect in hun straatje. Voor de liefhebbers uit de regio een perfecte kans om de mannen nog een keer te zien optreden.

De hoofdact is de Belgische band Loudfire, met de Nederlandse frontman Stan Verbraak.  Gelouterde muzikanten die de liefde voor de classic-rock delen. Stan Verbraak is geen onbekende voor de bezoekers van de Rock Evening. Hij was eerder frontman van The Nightmare en speelde al 2x eerder op de Rock Evening. Legendarische avonden. In het prille begin van zijn carrière was hij frontman van de populaire rockband Helloise. Alle grote classic-rock hits uit de jaren 80 en 90 komen langs. Denk oa aan Whitsnake, Deep Purple en Dio.

Naast het programmeren en organiseren van de Rock Evening zet de organisatie zich ook in voor een goed doel. Vorig jaar was dit de aangepaste bus voor de bewoners van het Blokhuis. Dit jaar wordt er “gerockt” voor Forza 4 Sam.  Een aantal Genemuidenaren vertrekt in juni naar Italie om daar deel te nemen aan een sponsortocht om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar energiestofwisselings ziekten. Van uit Genemuiden doet het team Forza4Sam mee. Drijvende krachten hierachter zijn Harmen en Ilona Brouwer. Zij verloren 2 kinderen aan deze ziekte en zetten zich nu in met vrienden om geld bijeen te krijgen om onderzoek  te financieren dat de organisatie Forza4energy4all verricht en coördineert.  Een gedeelte van de opbrengst van de 11e Rock Evening is bestemt voor dit doel.

Genoeg redenen om te komen. 2 prima bands en een  goed doel dat de bezoekers deze avond dus kunnen ondersteunen.

Het voorprogramma begint om 21.00 in de Overtoom. Entree bedraagt 10,00. Kaarten reserveren kan via info@rockevening.nl.

Bron

12×12″ en Loudfire laten de Overtoom schudden

GENEMUIDEN – Al weer de elfde editie van het inmiddels jaarlijkse rockspektakel in d’Overtoom. Op het programma stond de Classic/Hardrock coverband Loudfire uit Vlaanderen, met in het voorprogramma de zeker in Genemuiden bekende 12×12″.

Loudfire is volgens eigen zeggen zeker niet zomaar another coverband, maar ze brengen een tribute aan een genre  “de goeie ouwe Hardrock van weleer”. Voorbij kwamen dan ook onder andere  Deep Purple, Iron Maiden, Gary Moore, Dio, Europe, enzovoort.

12×12″ is eigelijk gestopt, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus een prima warming up voor de zaal. De heren Bennink, Hoekman en Bredewold brachten de sfeer er direct al goed in!

Bron

Elfde Rock Evening in d’ Overtoom

Het Belgische Loudfire dompelde d’ Overtoom zaterdagavond onder in een stevige portie classic rock. Alles tussen Toto en Iron Maiden kwam voorbij tijdens de elfde Rock Evening. Voor de hoofdact brachten de lokale helden van 12×12 de sfeer er al in.

Ook de elfde editie van de Rock Evening bracht weer muziekliefhebbers op de been. Die kregen dit keer covers uit de jaren zeventig tot en met negentig voorgeschoteld door een typische ‘classic rock’-band met gitaristen in bijpassend uniform, een woest rammende drummer en een goedlachse zanger als middelpunt. Een zanger met een reputatie in de Nederlandse hardrockwereld overigens. Stan Verbraak was ooit de frontman van Helloïse.

Bron

Rock Evening levert 1000 euro op voor Forza4Sam

Vertegenwoordigers van Forza4Sam kregen vrijdagavond een cheque van 1000 euro van de organisatie van de Rock Evening. Het bedrag komt ten goede aan de actie Energy4All.  Die zet zich in voor het onderzoek naar stofwisselingsziekten. Ilona en Harmen Brouwer zijn met vrienden en bekenden vanuit Genemuiden betrokken bij deze organisatie. 

Er is veel geld nodig om onderzoek te verrichten naar deze ziekte. Een medicijn is er nog niet. Wel vinden er steeds meer vorderingen plaats, maar de weg naar een goed medicijn is nog lang. De organisatie van de Rock Evening ondersteunt de acties in dit onderzoek door middel van een gift uit de opbrengst van de 11e editie.

Bron